Mødekalender

SLÆGTSGÅRDSFORENINGENS AKTIVITETER

Alle er velkomne til at deltage i det, der har interesse, uanset om det er egen kreds eller en anden kreds.

BORNHOLMSKREDSEN.

DET SYDLIGE SØNDERJYLLAND

FYNSKREDSEN.

Sommerudflugt tirsdag den 27. juni 2017 kl. 11.00.
Strøjer Samlingen, Vedstaarup Teglværk, Bogyden 12, 5610 Assens

Vi starter med at besøge Teglværket, som er blandt Danmarks mest moderne og smukkeste teglværker. Det har et fuldautomatisk produktionsanlæg og foruden mursten laver man også armerede overliggere og teglbjælker samt kirketegl og terrakottafliser.

Kl. 12.00 bliver der serveret smørrebrød, øl og vand
Derefter rundvisning af Strøjer Samlingens spændende biler. Udstillingen indeholder unikke biler som kongelige biler, Le Mans biler, Grand prix og racerbiler. Bilerne findes ikke i et stort antal, men besidder alle en god historie, en spændende ejer eller måske har bilen været anvendt til et særligt formål, som den koksgrå Aston Martin, der var med i James Bond filmen ” Die Another day”.

Derefter besøg på vingården, Ungersbjerge 7, 5683 Hårby
Vingården er blandt de største på Fyn. 4.000 vinstokke blev plantet i maj 2011. De 3.000 vinstokke er til hvidvin og mousserende vin, de resterende vinstokke til rødvin og rosé.
Vi får en rundvisning i mark og vineri, foredrag om etablering af vingården samt vinsmagning (3 slags)

I forbindelse med vingården er der en vincafé med direkte udsigt til de skrånende vinmarker enten fra den hyggelige terrasse udenfor eller gennem de store vinduespartier i cafeen.

Pris inkl. entre, rundvisninger og frokost 385kr.
Tilmelding senest den 19. juni til l Karen Jacobsen tlf. 64712360
eller Mogens Andersen tlf. 65958022

Betaling til Hans Juul Holmegård, Fabers Allé 18, 5300 Kerteminde konto 2024-7650517436. Husk afsender.

HADERSLEVKREDSEN

HIMMERLANDSKREDSEN

Næste arrangement bliver den 12. juli 2017 kl. 18.30 Det er en hestevognstur til Aalborg. Vi starter ved Aalborg Væddeløbsbane og køre i hestevogn til Fjordbyen og videre til Aalborghus slot og midtbyen. Niels Holger Fisker og Peter Stoffersen arrangerer turen. Af hensyn til antal af hestevogne, er det vigtigt med tilmelding til Peter Stoffersen pestoffersen@gmail.com eller tf: 4017 8302, eller Mads P. Christensen marthy@postkasse.net tf. 2155 5950 eller 9858 1072
Gudrun Knudsen

LOLLAND/FALSTER KREDS

MIDTJYSK KREDS

Tirsdag den 1. august kl. 18.30 arrangeres besøg på nogle gårde på sydspidsen af Mors under postnummer 7990 Øster Assels. Køreafstand i alt ca. 4 km. Limfjorden er helt tæt på med udsigt til Salling, Jegindø, Thyholm og Thy. Kaffen indtages i Vester Assels Forsamlingshus, der er ny restaureret af frivillige. Der indbydes samtidig til årets generalforsamling ifølge vedtægterne. Parkering ved kirken, som også er et kig værd. Pris for denne aften incl. kaffe er kr. 60 per deltager. Vigtigt: Tilmelding til Gunhild på mail 4 dage før arrangementet
Besøget starter ved den gamle hovedgård Gammellund, der har et historisk voldsted. Et motteanlæg fra 1200 årene beliggende ud til vejen og med offentlig adgang. Vejen fortsætter gennem gården, der ligger med avlsbygningerne på den ene side af vejen og på den anden side ligger stuehuset, der er bygget op efter brand. Gården hed tidligere Lund. Nuværende ejer er Peter Jensen, som har haft gården i 10 år. Gården drives med svin. Der vil blive fortalt om stedets historie ved Gunhild. Enten på stedet eller senere i forsamlingshuset. Mødested: Hesterøroddevej 110, 7990 Øster Assels.
Turen fortsætter ad små veje med en formidabel udsigt til Limfjorden. Der gøres et kort hold ved Bronzehave på Strædet 38, hvor der er mulighed for at se haven og omgivelserne. Her bor formanden for Midtjysk Kreds Gunhild O. Møller og ægtefællen Egon F. Møller. Egon er 6. generation på gården. Gården drives med svin og planteavl, samt nogle udlejningshuse.
Vi kører få hundrede meter til Kirkehøjgård, Møllebjerget 26, også beliggende i Vester Assels og en slægtsgård. Der er bygget et nyt stuehus i træ. Denne gård er en kvæggård, så der er mulighed for at se dyrene og malkerobotten. Gården drives i et I/S af brødrene Anders og Per Kristensen, sidstnævnte bor på stedet og vil fortælle om bedriften. Brødrene driver også Grimshøjgård på bakken og her bor Anders med familie.
Gunhild Olesen Møller

Den 4. oktober kl. 18.30 besøges virksomheden Vikan A/S, Rævevej 1, 7800 Skive.
Tilmelding til Gunhild på mail og gerne en uge før arrangementet. Virksomheden er vært ved kaffe og brød, så derfor er tilmelding vigtigt.
Det er vores nye bestyrelsesmedlem Christian Fly der har aftalt besøget. Vikan A/S er en gammel virksomhed grundlagt i 1898 som Skive Børstefabrik. Siden har virksomheden udviklet sig til at være professionel leverandør til hele Verden af information om fødevaresikkerhed, salg af rengøringssystemer og rengøringsartikler, hvoraf der produceres over 1000. Vi ser en film om virksomheden og derefter den moderne produktionsvirksomhed. Det er en aften både for kvinder og mænd.
Gunhild Olesen Møller

NORDSJÆLLANDSKREDSEN

RINGKØBINGKREDSEN

SJÆLLAND SYD

VEJLEKREDSEN

VENDSYSSELKREDSEN

Kom og se Nordjyllands største Biogasanlæg, torsdag den. 7. september. kl. 19.00.
Vi skal se Biogas Vrå, det ligger ved Rundkørslen, til Vrå. Jens Peter Lunden, indviede anlægget i 2016.
Biogassen opgraderes til naturgasanlægget.
Kaffe og brød medbringes.  Tag naboen med.
Niels Ole Volhøj

VESTSJÆLLANDSKREDSEN

Onsdag, den 6. september besøger vi Gyldenholm gods, Gyldenholmvej 6, 4200 Slagelse. Kl. 14.00 samles vi foran hovedbygningen, hvor godsejer Jacob de Neergaard tager imod og fortæller om gården, viser rundt i den meget interessante hovedbygningen og serverer eftermiddagskaffen. Derefter fortæller forvalter Herluf Pilegaard-Sørensen om landbruget.
Besøget forventes at være afsluttet kl. 17.
Pris pr. person inkl. kaffe kr. 100,00.
Tilmelding til Ole G. Nielsen på mail: olegn@mail.tele.dk eller 24 93 34 12.
Karen Andersen.

ÅRHUS KREDSEN

ÅRSMØDE 2018

Fredag den 25. maj. Fortur, dog ikke med bus, men der tilbydes besøg i Sorø.
Lørdag den 26. og søndag den 27. maj. Møde og overnatning på hotel Comwell Sorø, Abildvej 100, 4180 Sorø.
 
Årsmødet arrangeres af Sjælland Syd kredsen.