Mødekalender

SLÆGTSGÅRDSFORENINGENS AKTIVITETER

Alle er velkomne til at deltage i det, der har interesse, uanset om det er egen kreds eller en anden kreds.

ÅRSMØDE

FORTUR fra Sjælland/Fyn til årsmøde 2017. Fredag den 26. maj 2017.

ÅRSMØDE 2017. Lørdag den 27. til søndag den 28. maj 2017.
Møde og overnatning på Best Western Golf Hotel Viborg.

BORNHOLMSKREDSEN.

Bornholmskredsen indbyder medlemmer samt venner og bekendte til udflugt og rundvisning på Hallegaard nye slagteri og gårdbutik Aspevej 3, Østermarie
Torsdag d. 8 juni kl. 19.00

Jørgen Christensen vil vise rundt og fortælle om det nybyggede slagteri. Der bliver også mulighed for at handle i gårdbutikken.
Efter rundvisningen er der kaffe og generalforsamling i kantinen på Hallegaard.
Af hensyn til kaffen vil vi gerne have tilmelding på tlf. 56 96 30 02 eller 23 23 76 85 eller mail: mogens.frigaard@dlgtele.dk senest d. 5. juni. Kaffen koster 25 kr.

Med venlig hilsen
p.b.v.
Mogens Frigaard

FYNSKREDSEN.

Sommerudflugt tirsdag den 27. juni 2017 kl. 11.00.
Strøjer Samlingen, Vedstaarup Teglværk, Bogyden 12, 5610 Assens

Vi starter med at besøge Teglværket, som er blandt Danmarks mest moderne og smukkeste teglværker. Det har et fuldautomatisk produktionsanlæg og foruden mursten laver man også armerede overliggere og teglbjælker samt kirketegl og terrakottafliser.

Kl. 12.00 bliver der serveret smørrebrød, øl og vand
Derefter rundvisning af Strøjer Samlingens spændende biler. Udstillingen indeholder unikke biler som kongelige biler, Le Mans biler, Grand prix og racerbiler. Bilerne findes ikke i et stort antal, men besidder alle en god historie, en spændende ejer eller måske har bilen været anvendt til et særligt formål, som den koksgrå Aston Martin, der var med i James Bond filmen ” Die Another day”.

Derefter besøg på vingården, Ungersbjerge 7, 5683 Hårby
Vingården er blandt de største på Fyn. 4.000 vinstokke blev plantet i maj 2011. De 3.000 vinstokke er til hvidvin og mousserende vin, de resterende vinstokke til rødvin og rosé.
Vi får en rundvisning i mark og vineri, foredrag om etablering af vingården samt vinsmagning (3 slags)

I forbindelse med vingården er der en vincafé med direkte udsigt til de skrånende vinmarker enten fra den hyggelige terrasse udenfor eller gennem de store vinduespartier i cafeen.

Pris inkl. entre, rundvisninger og frokost 385kr.
Tilmelding senest den 19. juni til l Karen Jacobsen tlf. 64712360
eller Mogens Andersen tlf. 65958022

Betaling til Hans Juul Holmegård, Fabers Allé 18, 5300 Kerteminde konto 2024-7650517436. Husk afsender.

HIMMERLANDSKREDSEN

Næste arrangement bliver den 12. juli 2017 kl. 18.30 Det er en hestevognstur til Aalborg. Vi starter ved Aalborg Væddeløbsbane og køre i hestevogn til Fjordbyen og videre til Aalborghus slot og midtbyen. Niels Holger Fisker og Peter Stoffersen arrangerer turen. Af hensyn til antal af hestevogne, er det vigtigt med tilmelding til Peter Stoffersen pestoffersen@gmail.com eller tf: 4017 8302, eller Mads P. Christensen marthy@postkasse.net tf. 2155 5950 eller 9858 1072
Gudrun Knudsen

MIDTJYSK KREDS

Tirsdag den 1. august kl. 18.30 arrangeres besøg på nogle gårde på sydspidsen af Mors under postnummer 7990 Øster Assels. Køreafstand i alt ca. 4 km. Limfjorden er helt tæt på med udsigt til Salling, Jegindø, Thyholm og Thy. Kaffen indtages i Vester Assels Forsamlingshus, der er ny restaureret af frivillige. Der indbydes samtidig til årets generalforsamling ifølge vedtægterne. Parkering ved kirken, som også er et kig værd. Pris for denne aften incl. kaffe er kr. 60 per deltager. Vigtigt: Tilmelding til Gunhild på mail 4 dage før arrangementet
Besøget starter ved den gamle hovedgård Gammellund, der har et historisk voldsted. Et motteanlæg fra 1200 årene beliggende ud til vejen og med offentlig adgang. Vejen fortsætter gennem gården, der ligger med avlsbygningerne på den ene side af vejen og på den anden side ligger stuehuset, der er bygget op efter brand. Gården hed tidligere Lund. Nuværende ejer er Peter Jensen, som har haft gården i 10 år. Gården drives med svin. Der vil blive fortalt om stedets historie ved Gunhild. Enten på stedet eller senere i forsamlingshuset. Mødested: Hesterøroddevej 110, 7990 Øster Assels.
Turen fortsætter ad små veje med en formidabel udsigt til Limfjorden. Der gøres et kort hold ved Bronzehave på Strædet 38, hvor der er mulighed for at se haven og omgivelserne. Her bor formanden for Midtjysk Kreds Gunhild O. Møller og ægtefællen Egon F. Møller. Egon er 6. generation på gården. Gården drives med svin og planteavl, samt nogle udlejningshuse.
Vi kører få hundrede meter til Kirkehøjgård, Møllebjerget 26, også beliggende i Vester Assels og en slægtsgård. Der er bygget et nyt stuehus i træ. Denne gård er en kvæggård, så der er mulighed for at se dyrene og malkerobotten. Gården drives i et I/S af brødrene Anders og Per Kristensen, sidstnævnte bor på stedet og vil fortælle om bedriften. Brødrene driver også Grimshøjgård på bakken og her bor Anders med familie.
Gunhild Olesen Møller

RINGKØBINGKREDSEN

Onsdag den 7. juni kl. 19.30 besøg hos Stauning whisky, Stauningvej 38, 6900 Skjern og efterfølgende Fruergård, Toldhusvej 2a, 6900 Skjern. Det er Harry Jensen, der indbyder, og han vil vise genanvendelsen af to gårde, hvis bygninger for længst er gået af brug. På den ene fremstilles– Stauning Whisky, og den anden gård er indrettet til ferielejlighed, hvor der kan bo 20 mennesker, men det er som et lejemål, så et firma kan holde kursus, en kortspilklub kan holde en ferieuge for vinterens spil o.s.v.
Stauning whisky er under udvidelse, så man kan fremstille den ædle drik af byg og rug fra 800 ha. Fremstilling af whisky er en ny nicheproduktion i dansk landbrug.
Under besøget på Fruergård serveres aftenkaffen.
Harry Jensen var 6. generation på Strædegård, som sønnen Anders Stræde nu ejer. Strædegård vil blive omtalt i et senere blad.
Jens Ulrik Tarpgaard

SJÆLLAND SYD

Anden udflugt er onsdag den 21. juni 2017. Kl. 14.00. samles vi ved Kongsgården, Strandvejen 11, 4180 Sorø. Gården er fra ca. 1850. Stuehuset vises frem fra dengang og senere. Der er også gamle redskaber. Borde og stole medbringes, som vi plejer. Den medbragte kaffe indtages her.
Derefter kører vi til Kildemosegård, Egeskovvej 18, 4700 Næstved hos Gunhild og Knud. Her hører vi om 50 år, som gør det selv landmand i Guderup (Gwdorp 1370). Her tages madpakken frem.
Vel mødt til en god dag pris 100 kr.
Tilmelding senest søndag den 18. juni
Jens Peter Hansen tlf. 29 70 12 67 mail brjphansen@privat.dk eller Knud Pedersen tlf.55 44 51 17 mail kgkildemosegaard@privat.dk
Knud Pedersen

VEJLEKREDSEN

Sommerudflugt i Vejlekredsen fredag den 9. juni 2017
Kl. 14.00 Vi mødes på Gersdorffslund, Gersdorffslund vej 1, Hou 8300 Odder
Vi besøger familien Gammelgaard. Jens Gammelgaard er formand for den lokale landboforening og desuden formand for de fælles-østjyske landboforeninger.
Vi drikker her vores medbragte kaffe (husk klapstol.)
Jens Gammelgaard vil fortælle om gården, der omfatter 580 ha. og en svineproduktion, baseret på 1100 søer. Desuden fortælles der om gårdens historie, samt landbrugets forhold.Vi får også Lunden og Enggaarden og se, når vi kører forbi på vej til Bjeragervej. Susanne Gammelgaard har undtagelsesvis givet lov til, at vi kan komme indenfor i hovedbygningen for at se, hvordan en moderne landmands familie bor.
Kl. 16.00 Afgang fra Gersdorffslund
Kl. 16.30 Vi besøger Fru Møllers Mølleri, Bjeragervej 35 , 8300 Odder
Bodil Møller vil fortælle om aktiviteterne her og vise rundt. Her er gårdbutik, kafferisteri, slagteri og restaurant.
Kl. 18.00 Går vi i restauranten og spiser aftensmad som er en lækker buffet samt kaffe og småkager.
Udflugten koster 260 kr. pr. person. Drikkevarer skal man købe derud over.
På hjemturen kan man på egen hånd kører en tur forbi Godsejer Koed Jørgensens ejendomme Rodsteenseje og Aakjær.
Tilmelding senest den 1. juni til
Jens Jakob Jakobsen 75669010 / 61749210 jjjballebo@dlgtele.dk
Birgit Tving Therkildsen 23610117 spisestedet@ofir.dk
Vi håber rigtig mange vil deltage i denne spændende eftermiddag.

Med venlig hilsen Bestyrelsen

VENDSYSSELKREDSEN

Onsdag den 21. juni, 2017 kl. 19.00 har vi vores sommerbesøg. Turen går til Ingstrup Mejeri, Hovedgaden 48, Ingstrup. Det er et af Danmarks mindste ostemejerier. Mejeriet har en 125 årig historie, der værnes om de stolte traditioner, med at lave kvalitetsost. Mejeriet har vundet flere præmier, for de gode ost. Der laves, bl. a. den berømte “Kloster Ost”.
Mælken til at lave osten af kommer fra: “Vrejlev Kloster”, der med sine 300 køer leverer mælk af højeste kvalitet til Ingstrup Mejeri, som er et A/S.
Der vi blive rundvisning ved mejeristerne. Vi håber, at der vil være smagsprøver og måske kan vi handle i butikken efter rundvisningen.
En af ejerne: Malthe Holst, fra “Vrejlev Kloster” vil også være til stede og fortælle om: malkekvæget og landbruget på Klosteret.
Medbring: kaffe/brød. Efter kaffen er der en kort generalforsamling. Tag naboen med.
Niels Ole Volhøj

VESTSJÆLLANDSKREDSEN

Onsdag, den 7. juni afholder kredsen sommerudflugt til Halskov. Kl. 11 er vi samlet på Storebælts Camping- og Feriecenter, Storebæltsvej 85, 4220 Korsør. Her fortæller Flemming Jensen om stedet og sin virksomhed. Frokost serveres i restauranten og består af 2 stk. smørrebrød foruden en øl/vand.
Derefter besøger vi Kruusesminde gods, Kruusesmindevej 3, 4220 Korsør. Her bliver vi kl. 14 modtaget af ejerne Birgit og Bjarne Hansen. Vi går en tur omkring bygningerne og haven. Derefter tager vi den medbragte kaffe i Klapperstuen. Her fortæller Bjarne Hansen om deres gøren og væren på stedet gennem de 22 år, de har været ejere. Vi sætter os på vognene og køre en tur til broen og Revhuset, hjemad omkring Lejsø. Besøget slutter 17.30.
Man kan blive forhåndsinformeret ved at besøge hjemmeside http/www.kruusesminde.dk
Pris for omvisninger og frokost inkl. drikkevarer kr. 150 kr.
Tilmelding til Ole G. Nielsen mail: olegn@mail.tele.dk eller 24 93 34 12 senest den 1. juni.
Karen Andersen.

ÅRHUS KREDSEN

Vi inviterer på to interessante besøg i sommer. Vi har valgt fru Møllers Mølleri ved Odder og Møllerup Gods ved Rønde. Begge steder har man udvidet driften og suppleret det traditionelle landbrug med nye indtægts kilder for at bevare og udvikle de historiske ejendomme.

Den 15. juni kl. 19 besøger vi Møllerup Gods, Møllersvej, 8410 Rønde. Godset ejer 448 ha jord med landbrug og skovdrift. Desuden jagt/ jagtudlejning, hestepension, kro og meget mere. Et aktivt godsejer par, hvor seneste nye tiltag er dyrkning af industrihamp til forskelligt brug .
Pris for rundvisning, information og kaffe med kage er 100 kr. pr person.
Tilmelding senest den 5. juni til Kirsten Johnsen mobil 24 92 43 53 eller Vibeke Binnerup mobil
60 72 55 68.
Vi håber, at rigtig mange har lyst til at deltage.
Vibeke Binnerup
OBS!
Vi mangler stadig en del mailadresser fra medlemmerne. Send venligst til vibeke@vestdjursnet.dk